Typical gastronomy Margariteña as tourist attraction of the Municipality Mariño State Nueva Esparta

Authors

  • María Medina
  • Silvia Ontón
  • Rafael Antonio Lunar Leandro

DOI:

https://doi.org/10.25145/j.pasos.2008.06.027

Keywords:

gastronomy, typical gastronomy, tourism, margarita islands

Abstract

The typical margariteñan gastronomy, its elements: restaurants, authors, dishes and promotion as a tourism attraction at the Municipio Mariño is characterized. Recommendations for its improvement are presented.  Tourism and gastronomy are the theoretical grounds and its importance for the tourism industry.  A descriptive and field methodology was used. Today, there is a lack of information, promo- tion and improvement of the typical margariteñan gastronomy as a tourism attraction at the Municipio Mariño due to the lack of its knowledge in addition to the modification that restaurants of the Municipio are doing with the original recipes, are concluded

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Author Biographies

María Medina

Maria Medina y Silvia Ontón, son Licenciadas en Turismo, egresadas de la Universidad de Oriente, Núcleo  de  Nueva Esparta, Escuela de Hotelería y Turismo. Venezuela.

Silvia Ontón

Maria Medina y Silvia Ontón, son Licenciadas en Turismo, egresadas de la Universidad de Oriente, Núcleo  de  Nueva Esparta, Escuela de Hotelería y Turismo. Venezuela.

Rafael Antonio Lunar Leandro

Rafael A. Lunar Leandro, Tutor de esta investigación,   es Profesor Titular, Universidad de Oriente, Escuela de Hotelería y Turismo, Especialista en Gerencia Educacional, Magíster en Turismo, Magíster en Educación y cursa el Doctorado en educación convenio UDO-UPEL. 

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Published

2008-04-17

How to Cite

Medina, M., Ontón, S., & Lunar Leandro, R. A. (2008). Typical gastronomy Margariteña as tourist attraction of the Municipality Mariño State Nueva Esparta. PASOS Revista De Turismo Y Patrimonio Cultural, 6(2), 347–360. https://doi.org/10.25145/j.pasos.2008.06.027

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